Podrska partnerskom Udruzenju 2

Podrška partnerskom Udruženju “Ženo Majko Sestro Kalesija”

700 Views
Danas su uposlenici JU Centra za socijalni rad Kalesija pružili podršku partnerskom Udruženju “Ženo Majko Sestro Kalesija” u povodu akcije „Dan narcisa“ koji su organizovali u Kalesiji.
Simboličnom prodajom narcisa, članice Udruženja su još jednom ukazale na probleme sa kojima se suočavaju i upozorile na bitnost rane prevencije.
#DanNarcisa se u cijelom svijetu obilježava kao pozdrav proljeću, novom životu, ali ima tu simbolike i sa ženama oboljelim od raka dojke. Prodajom narcisa, cvijeta koji simbolizira buđenje života i nade, željele su podstaknuti žene da se ozbiljno bave svojim zdravljem jer su za borbu protiv te opake bolesti od izuzetnog značaja prevencija i rano otkrivanje.
Dan narcisa je dan kada žene obilježavaju svoj novi početak života. Inače, narcis u svijetu predstavlja novi život, simbol proljeća, novog života, napretka.

Javna ustanova Centar za socijalni rad Kalesija je osnovana 1981. godine od strane Skupštine općine Kalesija, kao radna organizacija čija je tadašnja uloga bila provođenje socijalne, dječije i porodične zaštite na području općine Kalesija.

Kontakt forma

    Kontakt info

    Kalesijskih brigada 49 75260 Kalesija, BiH

    +387 35 631 176

    +387 35 631 581

    info@csrkalesija.ba