Posjeta porodici Dzafic Samira iz Rainaca Donjih

Posjeta porodici Džafić Samira iz Rainaca Donjih

846 Views
Danas su predstavnici JU Centra za socijalni rad Kalesija zajedno sa predsjednikom Udruženja „Crveno-bijela-crvena radost“ iz Tuzle gdin. Maid Sarvanom posjetili porodicu Džafić Samira iz Rainaca Donjih, općina Kalesija. Porodici Džafić je tokom vikenda u požaru, potpuno izgorjlo prizemlje porodične kuće u kojoj je živio sa troje mldb. djece. Od strane Samira, smo upoznati da su komšije iz bliže socijalne sredine, kao i predstavnici Islamske zajednice i Mjesne zajednice Rainci Donji, pokrenuli akciju u cilju prikupljanja novčanih sredsstava za adaptaciju stambenog objekta. JU Centar za socijalni rad Kalesija će u saradnji sa partnerima uključiti u navedenu akcija.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane, kako fizička lica tako i društveno odgovorne firme, da se odazovu akciji i time daju doprinos u adaptaciji kuće kako bi se porodici Džafić što prije obzbjedili uslovi za povrat u porodičnu kuću.
U slučaju da su Vam potrebe dodatne informacije, možete se obratiti našoj ustanovi na broj telefona 035/631-176 ili direktno na broj Džafić Samira 061/961-208.

Javna ustanova Centar za socijalni rad Kalesija je osnovana 1981. godine od strane Skupštine općine Kalesija, kao radna organizacija čija je tadašnja uloga bila provođenje socijalne, dječije i porodične zaštite na području općine Kalesija.

Kontakt forma

    Kontakt info

    Kalesijskih brigada 49 75260 Kalesija, BiH

    +387 35 631 176

    +387 35 631 581

    info@csrkalesija.ba